Chára strelil úvodný gól

13.03.2013 Celý región

New York  (TASR) - Traja slovenskí hokejisti si v noci na stredu v zámorskej NHL rozšírili svoje osobné štatistiky. Obranca Andrej Sekera vo víťaznom domácom súboji s NY Rangers 3:1 zaznamenal dve asistencie a počas svojho 21:48 minútového pobytu na ľade vyslal na súperovu bránku dve strely, mal tri plusové body a vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu. Nedarilo sa jeho krajanovi Mariánovi Gáboríkovi, ktorý brankára Buffala ohrozil tromi strelami a na svoje konto si pripísal dve mínusky.
Obranca Bostonu Zdeno Chára otvoril gólový účet v Pittsburghu v 5. minúte a po góle Tylera Seguina v 14. minúte viedli hostia už 2:0. V záverečnej tretine ale neodolali tlaku domácich, ktorí troma gólmi otočili zápas vo svoj prospech. Chára strávil na ľade 25:12 min, zaznamenal jednu mínusku a vyhlásili ho za tretiu hviezdu stretnutia. Gólovo sa opäť presadil aj útočník Floridy Tomáš Kopecký, ktorý sa tak už so 17 bodmi (11+6) dostal v tímových štatistikách na prvé miesto pred Čecha Tomáša Fleischmanna, ktorý má rovnaký počet bodov (5+12). Jeho presný zásah ale nestačil, Florida prehrala doma s Tampou 2:3.
Len v pozícii náhradníka Jake Allena sledoval domáci víťazný súboj so San Jose 4:2 slovenský brankár St. Louis Jaroslav Halák.
 

Vyberte región